Kickoff Spuigenoten!

10 juli 2012 was een historische dag, zoals Cees Debets (directeur Theater aan het Spui) het noemde. Tijdens een borrel voor de theater-keet werden de Spuigenoten officieel “afgetrapt”. Met een hapje en drankje vooraf, de voorstelling van TE KOOP (inclusief een Macarena toegift!), een nagesprek en pizza tot slot was dit een mooi voorbeeld van het soort evenementen dat onder de Spuigenoten noemer georganiseerd kan worden.

Hieronder een verslag van Brigitte van Mulken:

 

Spuigenoten!

Wat een gezellige ontvangst op de Parade bij de start van Spuigenoten. Nou ben ik van TAHS niet anders gewend, maar behalve een hele leuke voorstelling, lekkere happen en drankjes was er ook nog voor goed weer gezorgd. Ik bedoel maar! Dat zie ik andere theaters nog niet zo gauw doen.

Hoewel het nog niet zo lang geleden was dat we elkaar ontmoet hadden, is het toch altijd weer feest om de echte diehards, oftewel toneelkijkers, te zien. De  sfeer zat er vanzelfsprekend meteen goed in en spraakwater hadden we helemaal niet nodig. Dat kregen we overigens volop, in de vorm van wijn, bier en bubbels of een lekker sapje. De dim sums en saté’s waren heerlijk. Terwijl we zaten te smullen deden allerlei ideeën de ronde over de toekomst van TAHS. Bijvoorbeeld hoe we aan nieuwe tribunes kunnen komen. Wie nog een briljant idee heeft kan zich melden bij Spuigenoten.

Na een hele geestige voorstelling, die  vooral lekkâh Haags en authentiek aandeed, en waarbij allerlei bekende gezichten langskwamen, kregen we pizzapunten geserveerd, en daarbij natuurlijk weer een drankje (of twee of drie). De meesten van ons waren nog niet naar huis te branden, en daarom ben ik met twee hele trouwe, lieve, gezellige toneelkijkers nog naar een geweldige voorstelling geweest, nl. de levende jukebox. Ik kende dit fenomeen niet – waar zo’n toneelnetwerk al niet handig voor is – en ik moet zeggen, ik heb zelden zo gelachen op de Parade. Volgend jaar komt deze act hopelijk weer terug en dan ga ik ze zeker zien.  Kortom, het was weer ouderwets gezellig.

Tegen iedereen die nog geen Spuigenoot en/of toneelkijker is ( de combinatie is natuurlijk verreweg de beste keuze!) zou ik willen zeggen: Komt  dat zien, dames en heren, en ga het komende seizoen heel veel moois bekijken bij Theater aan het Spui en bevriende theaters. Het wordt namelijk een heel mooi seizoen – kijk gelijk even op de website voor de fantastische programmering – en geniet net zoveel als de toneelkijkers de afgelopen seizoenen hebben gedaan.

Tot ziens!

Brigitte Van Mulken

 

[vslider name=”kickoff”]


Reacties

Eén reactie op “Kickoff Spuigenoten!”

  1. […] de kersverse vriendenclub van TAHS, bereiden een mega-marathon voor om fondsen te werven voor nieuwe tribunes: De Tijd Is […]