Dood Paard-event

Wanneer:
18 november 2012 @ 14:30 – 17:00
2012-11-18T14:30:00+01:00
2012-11-18T17:00:00+01:00
Waar:
Dood Paard
Herengracht 329
1016 AW Amsterdam
The Netherlands
Kosten:
25 euro

Zondagmiddag 18 november 2012 mogen we exclusief op visite bij het toneelgezelschap Dood Paard, aan de Herengracht in Amsterdam!

Dood Paard speelt dit seizoen – woensdag 19 t/m vrijdag 21 december – “In die Nag” in Theater aan het Spui. Dat stuk is een nieuwe tekst van Rob de Graaf, geïnspireerd door onder andere Eugene O’Neills drama ‘Long day’s journey into night’.  In die Nag is een geheel nieuw stuk dat gaat over beklemming en verdoving, over afkeer en onlosmakelijke verbondenheid en over de tijd die voorbij gaat maar nooit een probleem oplost. Een humoristische, zwartgallige voorstelling met ijsscherpe teksten. Als we op visite gaan, krijgen we het tekstboekje erbij! Na een rondleiding in hun productiehuis praten we met de tekstschrijver Rob de Graaf over de toneeltekst, het ontstaan daarvan en de totstandkoming van de voorstelling “In die Nag”.

Rob de Graaf heeft een imposant en veelvuldig bekroond toneeloeuvre geschreven; hij heeft daarvoor onder andere twee keer de Taalunie Toneelschrijfprijs ontvangen. Ben je nieuwsgierig hoe het er in de keuken van productiehuis van Dood paard aan toe gaat, of kijk je ook uit naar hun nieuwe stuk en tekst  – dan hebben we wat om over te praten tijdens de thee met taartjes!

Het event kost slechts 25 euro. Daarvoor krijg je:

  • toegangskaart voor de voorstelling in TAHS
  • tekstboekje (uitgegeven bij de Nieuwe Toneel Bibliotheek) van de voorstelling In Die Nag
  • ontvangst bij Dood Paard in Amsterdam met koffie, thee en taartjes (naar het schijnt de lekkerste van Amsterdam)
  • rondleiding bij Dood Paard
  • gesprek over de toneeltekst met schrijver Rob de Graaf
Het programma ziet er zo uit:

14.30 – 15.30 uur: Ontvangst bij Dood Paard, rondleiding, toelichting werkwijze Dood Paard door Raymond Querido van Dood Paard en eventueel een van de acteurs van Dood Paard. Met koffie, thee en de genoemde taartjes van de beste bakker van Amsterdam!
15.30 – 17.00 uur: Gesprek over de tekst van IN DIE NAG en eventueel andere werkzaamheden van Rob de Graaf.

De voorstelling bij TAHS is op 19 december. Je hebt al gelijk een kaartje als je mee doet aan ons event. Voor slechts 12,50 extra kun je voorafgaand aan de voorstelling heerlijk eten in het theater en kun je ook nog eens een voorbespreking bijwonen.