Minimale vereisten voor de film

september 12, 2013 in door Spuigenoten

De film is groot (6 gigabyte) en het afspelen ervan vergt wel wat van je computer. We hebben de film en screensaver getest op diverse computers (Windows, Mac) verschillend van leeftijd en prestaties. Het zal van jouw specifieke configuratie afhangen of je wel of niet haperingen in de film ziet.

In het algemeen kunnen we de volgende aanbevelingen geven:
– redelijk recente computer (minder dan 5 jaar oud)
– bijgewerkte stuurprogramma’s, met name van de videokaart (grafische adapter)
– minimaal 1 gigabyte intern geheugen (RAM)
Verder heb je Windows XP/Vista/7 of 8 nodig, of Mac OS X Lion/Mountain Lion.

De film kan niet op een mobiele telefoon of tablet geïnstalleerd worden.
 

Foutmelding bij installatie op Mac OS X

september 4, 2013 in door Spuigenoten

Afhankelijk van je instellingen kan het installatieprogramma voor Mac OS X (“Mac OS – DTIG installeren.mpkg”) de volgende melding geven als je het wilt starten:

mac-foutmelding-1
Om dit op te lossen klik je met je rechter muisknop op het installatieprogramma (of ctrl-klik als je geen rechter muisknop hebt). Je ziet dan het volgende menu verschijnen:
mac-foutmelding-2
Klik nu op “open”, waarna je de volgende melding ziet:
mac-foutmelding-3
Als je nu weer op “open” klikt gaat het installatieprogramma verder.

 

Wie krijgt de film?

augustus 27, 2013 in door Spuigenoten

Iedereen die heeft meegedaan aan de totstandkoming van de film krijgt (in de dagen na de presentatie op 5 september) een mailtje met daarin de downloadlinks. Als je als groep hebt meegedaan, krijgt je contactpersoon dat mailtje. Vraag hem of haar dus om dat mailtje door te sturen, of om de film te downloaden en dan aan iedereen van je groep ter beschikking te stellen.

Heb je meegedaan, maar heb je geen bericht ontvangen: laat het ons dan even weten door contact op te nemen.
 

Hoe maak ik de DVD?

augustus 20, 2013 in door Spuigenoten

Het zip bestand dat je na je download hebt, pak je uit op je computer. Dat levert de volgende map op:

Autorun.inf
libvlc.dll
libvlccore.dll
Mac OS – DTIG installeren.mpkg
plugins
Redistributables
RESOURCES
Windows – DTIG installeren.exe
Windows – Starten van DVD.exe

De gedownloade film (hiervoor krijg je een aparte link) zet je in de map RESOURCES. Vervolgens brand je de gehele inhoud van hetgeen hierboven genoemd is op de DVD. Je hebt hiervoor een dubbellaags (dual layer) DVD nodig. De “root” (hoofdmap) van de DVD bevat dan dus de hierboven bestanden en folders.

Belangrijk: geef de DVD de volgende naam: DTIG_DVD
 

Kan de film in een gewone DVD speler afgespeeld worden?

augustus 19, 2013 in door Spuigenoten

De film kan niet in een gewone DVD speler afgespeeld worden: er is een computer nodig omdat de film tijd-gesynchroniseerd (met de computertijd) is.

Moet ik een DVD maken?

augustus 19, 2013 in door Spuigenoten

Niet per se. Je kunt alle bestanden van de download ook op je harde schijf plaatsen en vanaf daar het installatieprogramma starten. Als je dan bij het kopiëren van de film zelf een foutmelding krijgt, kun je die negeren. Je moet dan zelf het filmbestand (DTIG.mp4) op de juiste plek op je harde schijf zetten (bij Programma’s (Applications) -> DTIG voor Mac OS X, en bij Program Files (X86)\DTIG\RESOURCES voor Windows).

Hoe kan ik de film afspelen?

augustus 19, 2013 in door Spuigenoten

De download levert een installatieprogramma voor Windows (XP/7/8) en Mac OS X (Lion/Mountain Lion) op. Met dat installatieprogramma wordt een afspeelprogramma en een screensaver op je computer geïnstalleerd. Daarmee kun je de film bekijken.

Hoe groot is de film?

augustus 19, 2013 in door Spuigenoten

De download is ongeveer 6 gigabyte groot. Afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding duurt de download enkele tot vele uren. Niet alle internet browsers kunnen dergelijke grote bestanden aan. Je hebt bijvoorbeeld minimaal Internet Explorer 8 nodig, of een recente versie van Safari, Chrome of Firefox.