Met Firma MES door de Mayfair

Er zijn van die plekken die iedereen kent maar die altijd geheimzinnig en verborgen blijven. In de zeeheldenbuurt van Den Haag staat het beroemdste Haagse bordeel, club Mayfair. Samen met theatergezelschap Firma MES heeft de luxe nachtclub Mayfair in juni haar deuren geopend voor een theatrale rondleiding. De stemming onder de gelukkigen, want de voorstelling is snel uitverkocht, is er een van vrolijke spanning. “Wat gaan we beleven?”
De acteurs Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans en Thomas Schoots nemen je mee in de wonderlijke wereld van een luxe nachtclub. Met verhalen over de meisjes, de mannen en de eigenaren Jef en Francis. De theatrale rondleiding begint in de grote bar met de gouden bank voor de meisjes en een overvloed aan glas, goud en enorme champagneflessen. We kijken en luisteren naar een impressie van een avondje Mayfair. De gesprekken die uiteindelijk leiden tot een bezoekje naar een van de kamers boven. De geheime wereld van Club Mayfair geeft zich even bloot. Een bijzonder gluren bij de buren.

Firma MES is een Haags theatergezelschap dat uitdagende voorstellingen maakt over mensen van vlees en bloed, op zoek naar houvast in het hier en nu. Theater op bijzondere locaties zoals de Scheveningse Pier. Onder de noemer Firma MES EXTRA wil Firma MES regelmatig  kleine bijzondere projecten tot stand brengen. En met de rondleiding door de Mayfair heeft EXTRA een mooie start gemaakt!

Vanwege het overweldigende succes van de eerste reeks Firma MES EXTRA: Club Mayfair komen er extra rondleidingen aan. Kijk hiervoor op de website van Firma MES.

Gezien en geschreven door Ester van Aalst

Gezien op 10 juni, Club Mayfair, Den Haag.